SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Karlstad Judoklubb
Judo
Integritetspolicy för Karlstad Judoklubb

 

Karlstad Judoklubb, KJK, tar skyddet av personuppgifter på allra största allvar och delar uppfattningen om att skyddet av den personliga integriteten och rättigheterna att få information, rätta felaktiga uppgifter samt, rätten att i vissa fall få sina uppgifter raderade är viktiga delar i en hållbar behandling av personuppgifter. KJK har antagit Riksidrottsförbundets, RF, uppförandekod för behandling av personuppgifter inom idrottsrörelsen som sin egen kod och där kan den som är intresserad läsa mer om behandling av personuppgifter inom idrotten allmänhet och vilka lagliga grunder, informationsskyldigheter och rättigheter som också svensk judo följer. (Uppförande kod för behandling av personuppgifter.) 

 

För att förenkla informationen så har vi sammanfattat de viktigaste punkterna i denna integritetspolicy.

 

Hur vi samlar in personuppgifter

 

KJK får personuppgifter i regel direkt från dig eller din målsman. Uppgifter som vi registrerar är t. ex. Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, personnummer, och i något fall även fotografi.

KJK registrerar personuppgifter i samband med:

  • Att du anmäler dig till en träningsgrupp som aktiv eller ledare.
  • Att du anmäler dig till en utbildning, tävling eller träningsläger arrangerat av KJK.
  • Att du skickar ett mejl till KJK.
  • Att du blir förtroendevald eller utför vissa uppdrag i vår styrelse.

Vi använder den insamlade informationen på följande sätt:

 

All information som vi samlar in använder vi på ett eller annat sätt för att bedriva och genomföra vår egen verksamhet.

Vi använder också informationen för att utforma statistik och för att komplettera ansökningar om olika bidrag.

 

Vi kan komma att dela med oss av informationen till andra i vissa fall.

 

Det händer att vi delar med oss av de uppgifter vi samlar in till organisationer som samverkar med oss i vår egen verksamhet, tex till en lokal judoklubb som samverkar med KJK för att genomföra en aktivitet. I några fall kan det också vara andra företag, tex hotell som får en namnlista för de som vi bokar övernattning för i samband med en av våra egna aktiviteter. Vi säljer inte eller överför några personuppgifter till tredje part för några andra syften.

 

Vi delar inte med oss av personuppgifter till företag eller organisationer i andra länder.

 

Vi gör inte heller några överföringar till företag eller organisationer i andra länder – förutom anmälningar av tävlande och ledare i samband med internationella judoevenemang. I övrigt har vi ingen anledning att dela med oss av de uppgifter som du lämnat till oss.

 

Rättsliga grunder, lagringstid och gallring

 

Vi för medlemsregister i Sport Admin. Tränarna i klubben har administratörsrättigheter i SportAdmin och har därmed tillgång till medlemsuppgifterna.

Personuppgifterna som samlas in krävs för att försäkringen, som omfattar alla betalande medlemmar, skall gälla.

Vi gallrar personregistren efter varje termin och personer som slutat tas då bort från registret.

 

Vår hemsida; karlstadjudo.sportadmin.se

 

Dina rättigheter

 

Du har, tack vare den nya dataskyddsförordningen, starkare och mer omfattande rättigheter när det gäller dina personuppgifter, vad som sparas och hur det används än tidigare.

I korthet så är dina rättigheter följande:

  • Du har rätt att få information om vad som finns registrerat om dig.
  • Du har rätt att ändra felaktiga uppgifter som finns registrerade.
  • Du har rätt att återkalla ett tidigare lämnat samtycke till registrering och att de uppgifter som registrerats och behandlats med ditt samtycke som grund raderas.
  • Du har rätt att ifrågasätta vår bedömning om intresseavvägning eller andra grunder för registrering och få en registrering av de skälen prövade.
  • Du har rätt att höra av dig till tillsynsmyndigheten datainspektionen (datainspektionen.se) om du anser att KJK, trots att du varit i kontakt med oss, inte respekterar dina rättigheter och registrerar eller behandlar dina personuppgifter på ett sätt som saknar stöd i den nya dataskyddsförordningen.

Ytterligare information

 

För ytterligare information om registrering och hantering av personuppgifter inom KJK så är du välkommen att kontakta vår ordförande: Lena Löf Österberg, epost; lena@osterberg.ws telefon; 070-561 71 05.